dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Op verkenning in Ierland

By Posted on

Wij houden van backpacken in Ierland. Met zijn glooiende groene heuvels, historische kastelen, prachtige kustlandschappen en alle Guinness en Jameson die je nodig hebt, is Ierland een betoverende bestemming met veel te zien en te doen. Als mensen Ierland bezoeken, blijven de meesten in Dublin, bekijken de belangrijkste bezienswaardigheden daar, drinken een paar pinten en gaan weer naar huis.

Maar er is zoveel meer om hier te doen, vooral als je tijd hebt om een ​​auto te huren en buiten de gebaande paden te gaan. Ierland is het perfecte land voor roadtrips. Rijd rond! Je zult er coole stadjes en veel kastelen en ruïnes vinden. Iedereen die tijd in Ierland heeft doorgebracht, zal het ermee eens zijn dat het een magisch land is vol verwondering, geschiedenis en plezier. Deze blog over Ierland kan je helpen om het meeste uit je tijd op het eiland te halen en ervoor te zorgen dat je plezier hebt zonder failliet te gaan.

Ga naar Cork

Cork is een bruisende stad aan de zuidkust van Ierland. Oorspronkelijk een maritiem centrum, is Cork nu een kosmopolitische universiteitsstad vol goedkope eetgelegenheden en een bruisend nachtleven. Veel mensen komen hier om de Blarney Stone te kussen voor geluk, om te wandelen rond Gougane Barra en om te genieten van het kustlandschap rond Mizen Head. Surfen en walvissen spotten zijn hier ook populair, aangezien dwergvinvissen, gewone vinvissen en bultruggen vaak worden gezien langs de kust. Je betaald ongeveer 55 voor een excursie om walvissen te spotten.

Feest mee op St. Patrick’s Day

St. Patrick, op 17 maart, is de beschermheilige van Ierland. Volgens de legende verdreef hij alle slangen het land uit. Of je de legende nu gelooft of niet, dit is het grootste feest van het jaar waarin iedereen Iers is. De grootste parade vindt plaats in Dublin. Het is een van de grootste feesten ter wereld, dus zorg ervoor dat je je verblijf van tevoren boekt, want alles is snel uitverkocht!

Blarney Castle ligt net buiten Cork. Gebouwd in de 15e eeuw, komen bezoekers hierheen om de steen te zien, die is gemaakt van kalksteen en in het kasteel zelf is ingebouwd. De steen werd in 1446 geplaatst en er wordt gezegd dat hij iedereen die hem kust welbespraakt wordt (“blarney” betekent “vleiende spraak”). De toegang is 18 EUR (16 EUR als je je ticket online koopt).

Bezoek historische kastelen

Ierland is doordrenkt van geschiedenis en het hele land is bedekt met kastelen (er zijn hier zo’n 30.000 kastelen en kasteelruïnes). Van de afbrokkelende ruïnes van Dunluce Castle tot het onberispelijk bewaard gebleven Cahir Castle in Tipperary, het is bijna onmogelijk om deze historische schoonheden te missen. Als het binnen je budget valt, woon dan een middeleeuws banket bij in het Bunratty Castle in Clare of boek een kamer in het prachtig gerestaureerde Ashford Castle in County Mayo. Als je maar een korte trip naar Dublin maakt, neem dan de trein van 30 minuten buiten de stad naar het Malahide Castle. Als je van plan bent veel kastelen te bezoeken, koop dan de Heritage Card. Deze kost 40 EUR en biedt gratis toegang tot bijna alle Ierse kastelen.

Wandeling in Connemara

Dit nationale park in County Galway beslaat zo’n 30 vierkante kilometer en biedt mooie uitzichten en geweldige wandelmogelijkheden. De meeste mensen komen hier om te wandelen en te fietsen in het bos, hoewel er een paar kastelen in het park zijn, evenals een oud mijngebied en een geschiedenis centrum. Er zijn ook tal van dieren in het wild te spotten, zoals konijnen, vossen, hermelijnen, haviken, valken en kuddes Connemara-pony’s. Toegang is gratis.

Dwaal door het John F. Kennedy Arboretum

Deze tuin, gelegen in County Wexford, 30 minuten ten westen van Waterford, herbergt meer dan 4.500 soorten bomen en struiken. Er zijn hier ook verschillende koffiebars, een bezoekerscentrum en een picknickplaats. Het Arboretum dankt zijn naam aan het feit dat de overgrootvader van JFK in de buurt is geboren en dat de president in 1963 een bezoek bracht. Het Arboretum opende 5 jaar later ter ere van hem, betaald door donaties van Ierse Amerikanen. Toegang is gratis.

Verken de Aran-eilanden

Gelegen in Galway Bay, wonen er slechts 1.200 mensen op deze eilanden. Hier is Iers de hoofdtaal, hoewel velen ook Engels spreken. Je kunt je met de bus, fiets of koets verplaatsen terwijl je de verschillende historische bezienswaardigheden, ruïnes, kastelen en schilderachtige landschappen ziet. Tobar Einne en O’Briens Castle zijn twee van de meest populaire attracties om te zien, evenals Dun Aengus, een fort uit de bronstijd en de ijzertijd langs de kust van Inis Mor. Inis Mor is het grootste van de eilanden en het meest toegankelijk. Je kunt een bus nemen vanuit Galway en op de veerboot stappen vanuit Rosseveal (13 EUR).

0