dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Mountainbiken in het buitenland? Lees dan deze tips!

By Posted on

Je hebt gekozen voor een sportieve mountainbike vakantie in het buitenland! Je bent waarschijnlijk al een tijdje druk met het regelen van je fietsvakantie. Van routes tot aan overnachtingen: je moet aan alles denken. De grote zaken zoals je route en je verblijfplaatsen heb je waarschijnlijk al helemaal uitgestippeld. Ook heb je aan al je mountainbike essentials en de fietsendrager voor achterop de auto gedacht. Wat vaak wordt vergeten zijn de kleine dingen. Je denkt hier niet gelijk aan, maar zijn wel belangrijk om te checken voordat je vertrekt naar je vakantiebestemming. Om ervoor te zorgen dat jij straks niets vergeet hebben wij een paar van die zaken voor je op een rijtje gezet. Zo ga je goed voorbereid op pad! 

Ben je goed genoeg verzekerd? 

Wat vaak wordt vergeten is het controleren van de reis- en zorgverzekering. Bij de keuze voor een actieve vakantie zoals een mountainbike vakantie, zoek je het avontuur op en ben je soms dagen aan het trekken door ruig gebied. Een ongeluk zit ook dan in een klein hoekje, maar als er wat gebeurt is het wel goed om te weten hoe je verzekert bent en of eventuele ziekenhuiskosten worden gedekt. Check dit dus altijd even voordat je vertrekt!  

Vergeet geen reparatiesetje mee te nemen! 

Je hebt vast gedacht aan voldoende drinkwater en een verbanddoos zodat je niet uitdroogt en na een valpartij pleisters en een verbandje bij de hand hebt. Wat vaak wordt vergeten is een noodreparatie setje. Een lekke band of een losse ketting is ook iets wat zomaar kan gebeuren, het bij je dragen van een reparatiesetje waarmee je dit soort reparaties makkelijk ter plekke kunt uitvoeren zorgt ervoor dat je ook in zo’n situatie snel weer op weg bent!

Neem ook een papieren kaart mee!

We zijn natuurlijk gewend om te vertrouwen op technologie. Het is dus niet zo vreemd dat dit ook geldt voor navigatie in zowel de auto als op de fiets. Op het moment dat deze technologie even niet werkt is het wel zo fijn als je in het buitenland je weg kunt vinden. Hoe handig zou het zijn als je in zo’n situatie een papieren kaart bij je hebt? Het klinkt wat ouderwets, maar je kunt dan tenminste nog je weg vinden als je gps niet werkt. 

Check de oplaadmogelijkheden als je een e-mtb meeneemt

Als je je Stella e-mtb meeneemt is het handig om voor vertrek bij je accomodaties na te gaan of er voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Zeker als je gaat overnachten op een camping is het verstandig om dit te checken. Je wilt onderweg namelijk niet met een lege accu komen te staan, omdat je de accu niet op hebt kunnen laden!

1