dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste bezienswaardigheden van Israël

Als je nog nooit eerder in Israël bent geweest, is hier onze top 10-lijst met de mooiste bezienswaardigheden van Israël die je niet mag missen tijdens je bezoek:

Niet te missen bezienswaardigheden van Israël:

Het oude gedeelte van de stad Jeruzalem

Het is geen verrassing dat Jeruzalem, een van de belangrijkste steden ter wereld, bovenaan onze lijst van mooiste bezienswaardigheden van Israël staat. Houd er rekening mee dat je minimaal vier dagen nodig hebt om het beste ervan te zien. Bovendien is een bezoek aan Jeruzalem niet compleet zonder deze locaties te bezoeken: de steegjes van de joodse en christelijke wijken, de toren van David, de westelijke muur en de kerk van het Heilig Graf. Een overvloed aan bezienswaardigheden Israël en historische monumenten zijn de Via Dolorosa, de berg Zion en de Olijfberg, waar spectaculaire uitzichten gegarandeerd zijn!

Yad Vashem Museum in Jeruzalem

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Israël die je niet mag missen als je in Jeruzalem bent is een bezoek aan het Holocaust Memorial Museum van Yad Vashem. Het grootste museum in zijn soort ter wereld en een must voor iedereen die Israël bezoekt. Het is een krachtige ervaring om de geschiedenis van het Joodse volk te begrijpen en getuige te zijn van de verschrikkingen die plaatsvonden kort voor de vestiging van het land.

Dode Zee

Niet ver van Jeruzalem ligt de wereldberoemde Dode Zee. Een van de zoutste wateren ter wereld, waarvan de oevers tot het laagste punt van de aarde behoren. Omringd door woestijnbergen, biedt de Dode Zee een verscheidenheid aan stranden, waar je je op het water kunt laten drijven en jezelf kunt onderdompelen met voedzame modder. Dit is een van de highlights van Israël dat beroemd staat om zijn gezondheidsvoordelen.

De krater van Ramon

Verder naar het zuiden ligt nog een van de highlights van Israël. Naast de Dode Zee is de krater van Ramon een ander natuurverschijnsel dat de moeite waard is om te gaan bezichtigen. Het is een geologische landvorm die uniek is voor de Negev-woestijn van Israël. De krater en het omliggende gebied vormen een groot nationaal park en is een van de mooiste bezienswaardigheden van Israël.

Bezienswaardigheden Israël in het noorden: Galilea

Op weg naar het noorden, raden we je aan een bezoek te brengen aan het hoger gelegen Galilea. Koeler weer en groen bedekte bergen vormen een verfrissend contrast met de woestijn. Je kunt kiezen uit vele christelijke bezienswaardigheden van Israël in de omgeving, zoals de Zee van Galilea en Capernaum, of bezoek de nabijgelegen historische stad Safed voor de ultieme Galilea-ervaring.

De tuinen van Baha’i in Haifa

De stad Haifa biedt de pittoreske tuinen van Baha’i die een van de mooiste plekken in Israël zijn om te bezoeken. Deze prachtige tuinen, die tot de werelderfgoedlijst behoren, zijn het absolute hoogtepunt van Haifa. De tuinen bieden een spectaculair uitzicht op de stad en de haven.

De haven van Caesarea

De haven van Caesarea is de perfecte dagtour. Je vindt er heel wat bezienswaardigheden van Israël, zoals historische locaties, kunstgalerijen, restaurants en stranden. Hier vind je voor ieder wat wils. Wandelen door de ruïnes van het oude Caesarea voelt alsof je een stap terug doet naar het leven tijdens de Romeinse tijd. Of je ervoor kiest om daarna uit te rusten in een van de vele restaurants of te genieten van het strand, dat is aan jou om te beslissen. Maar het staat vast dat je je hier geen moment zult vervelen.

De drukke straten van Tel Aviv

Wanneer je op de luchthaven Ben Gurion landt, is de eerste plaats waar je waarschijnlijk naartoe zult gaan de nabijgelegen stad Tel Aviv, de tweede grootste stad van Israël. Tel Aviv behoort tot de bezienswaardigheden Israël omwille van de gezellige en ontspannen sfeer. Besteed hier gewoon enkele dagen om door de straten te wandelen, de winkels en markten van de stad te bekijken en te genieten van enkele van de vele cafés en restaurants. Tel Aviv is bovendien ook beroemd om zijn nachtleven. Wanneer de avond valt, vullen de straten zich met mensen die hun favoriete bars en clubs bezoeken.

De haven van Tel Aviv

Tel Aviv heeft heel wat attracties die verspreid liggen over de hele stad, maar laten we de stranden niet vergeten. Ongetwijfeld zul je genieten van de vele stranden, maar zorg er ook voor voor dat je het immer populaire havengebied niet mist. Een absolute aanrader is aankomen aan de haven tijdens de zonsondergang, zodat je kunt heerlijk kunt genieten van een prachtige zonsondergang terwijl je dineert in een van de nabijgelegen restaurants.

Oude Jaffa

Beëindig je vakantie in Israël niet zonder een bezoek te brengen aan het oude Jaffa.
Wanneer je Tel Aviv bezoekt, zorg er dan voor dat je een reis naar het oude Jaffa opneemt in je lijst van te bezichtigen bezienswaardigheden. Het oude Jaffa wordt eigenlijk als een deel van Tel Aviv beschouwd, maar voelt helemaal anders aan dan in de drukke stad. De prachtige smalle steegjes bezaaid met kleine kunstgalerijen en winkels zijn gewoon magisch. Voeg een prachtig uitzicht op de zee toe en je beleeft nog een extra onvergetelijke dag in het Heilige Land.

1