dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Highlights en bezienswaardigheden van Suriname

Het land Suriname ligt in het noorden van het continent Zuid-Amerika. Het land was vroeger in handen van Nederland. De kolonie Suriname verkreeg uiteindelijk weer de onafhankelijkheid op 25 november 1975. Het Nederlandse verleden is nog wel goed te zien en te voelen aan sommige highlights van Suriname. De oude plantages tonen de geschiedenis van hoe de Nederlanders vroeger handel dreven vanuit dit mooie land. De oude houten huizen in Paramaribo bevatten nog steeds die typische Nederlandse stijl. Daarom behoren zij ook tot bezienswaardigheden van Suriname. Je zal ook horen dat Surinamers nog volop Nederlands spreken.

Ondanks de vroegere koloniale bezetting, heeft het land niet ingeboet aan zijn eigen taal en cultuur. Buiten Paramaribo vind je uitgestrekte natuurreservaten met unieke planten, bomen en dieren. De natuur leent zich perfect voor kajakkers en wandelaars. Verder staat Suriname bekend om een voortreffelijke keuken en een zeer gastvrije bevolking. In de verschillende idyllische dorpjes vind je kleine restaurantjes waar je kan genieten van authentieke Surinaamse gerechten. Kortom, Suriname is een land dat alles biedt aan toeristen. Je kan hier cultuur opsnuiven, actief bezig zijn of juist even helemaal niets doen. We houden ook rekening met de variëteit aan activiteiten in onze Highlights Suriname lijst.

Top 7 bezienswaardigheden Suriname

Wil je weten welke bezienswaardigheden hoe dan ook de moeite waard zijn om te bezoeken? Wij hebben een top 10 bezienswaardigheden Suriname voor je samengesteld. Deze plekken mogen echt niet aan jouw reis ontbreken.

#1 Paramaribo

De hoofdstad van Suriname staat niet voor niets op de eerste plek van de highlights van Suriname. Vooral het oude centrum kent een rijke historie met veel houten woningen. Vooral hier zijn de overblijfselen vanuit de Nederlandse kolonietijd nog overal te bekennen. Het is zeker te herkennen aan de straatnamen. Als je in Paramaribo bent, bezoek dan ook zeker Fort Zeelandia, de Paramariboo Zoo, Fort Nieuw-Amsterdam en het presidentiële paleis.

#2 Brownsberg Natuurpark

Op twee van de bezienswaardigheden Suriname staat dit ongerepte natuurreservaat. Het park is onderdeel van het originele Amazone-regenwoud. Met zijn ruim 12.000 hectare is het immens groot. Onderweg spot je herten, bosvarkens, papegaaien, brulapen en ook heel veel medicinale planten. Laat je eventueel leiden door een gids om te leren welke wel of niet giftig zijn.

#3 Fort Zeelandia

Dit macabere stukje geschiedenis is ook een van de highlights van Suriname. Fort Zeelandia is een museum sinds 2004, maar bestaat al sinds de 17e eeuw. Het fort begon als verdedigingswerk om de nederzetting Suriname te verdedigen. Later werd het een kazerne waar slavenhouders hun ongehoorzame slaven lieten martelen op gruwelijke wijzen. Daarna ging Fort Zeelandia door voor een gevangenis, voordat het een museum werd.

#4 Onafhankelijkheidsplein

Dit plein staat op de vierde plek bezienswaardigheden Suriname, vanwege het vele groen en de palmbomen. Verder vind je hier alle belangrijke regeringsgebouwen, zoals het Ministerie van Politie & Justitie, het paleis van de president, congreshal en gouverneurshuis. Op dit plein vierde de Surinaamse bevolking in 1975 massaal de onafhankelijkheid van de koloniale bezetter Nederland. Dit gedenkwaardige plein verdient haar plek in de lijst van highlights van Suriname.

#5 Colakreek

Ook al heeft dit plekje niks met cultuur te maken, de Colakreek hoort toch echt wel in het lijstje van de ‘highlights Suriname’ thuis. De Colakreek is een recreatiegebied voor jonge mensen en gezinnen. Het bruine water ziet er net zo uit als cola en daar heeft de kreek dus de naam aan te danken. Verder vind je hier eettentjes voor een typische Surinaamse lunch. Voor kinderen zijn er leuke attracties te huur, zoals waterfietsen en grote zwembanden.

#6 Domburg

Als je de drukte van de grote stad Paramaribo even zat bent, dan is het dorpje Domburg de place to be. Het dorpje kenmerkt zich door de gemoedelijke sfeer, de gezellige markt en de vele leuke en lokale eettentjes. Vlakbij Paranam vind je een strand waar de toeristen ook graag komen, aan de White Beach Marina Resort. Overdag is het een toevluchtsoord voor gezinnen met kinderen. In de avonden vind je hier juist de feestende mensen. Voor ieder wat wils in de lijst van bezienswaardigheden van Suriname!

#7 Commewijne

In dit gedeelte van Suriname waren vroeger veel plantages te vinden, waarop suiker of koffie werd verbouwd. De plantages zijn failliet gegaan, omdat ze werden aangevallen door de Marrons. Dit zijn voormalige slaven die wisten te ontsnappen, vervolgens hun oude bazen beroofden en de andere slaven bevrijdden. Als je houdt van geschiedenis mag Commewijne niet ontbreken als een van de bezienswaardigheden van Suriname.

1