dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Dit moet je meenemen als je gaat hiken

By Posted on

Niets zo lekker om er erop uit te gaan voor een hike. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn een lange wandeling kan zijn… en hoe gezond! Voor je echter aan je eerste hike begint is het belangrijk om langs een outdoorwinkel te gaan. Op lange wandelingen moet je jezelf namelijk voorbereiden om dit veilig te kunnen doen. Grote kans dat je door een paar (kleine) zaken aan te schaffen veel fijner een hike maakt, en zeker veiliger!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het eerste wat je moet doen voor je gaat hiken is jezelf goed voorbereiden. Zo is het belangrijk om te weten wat voor hike je gaat maken. Is deze moeilijk, makkelijk, kom je door stukken bewoonde wereld, of ben je al die tijd op jezelf aangewezen? Wat voor weer wordt het? Wat moet je meenemen? Je wil graag een zo licht mogelijke rugzak, zonder de belangrijke items te vergeten.  

Wat neem je mee op een hike tocht?

Zo moet je dus de inhoud van je rugzak ook kritisch bekijken. Uiteraard wil je voorkomen dat je teveel dingen meeneemt, maar moet je ook op elke situatie voorbereid zijn.Wie bijvoorbeeld voor een lange tocht gaat, kan vaak niet herbevoorraden en zal vooral meer voeding moeten meenemen… en dus een grotere rugzak. 

De juiste kledingkeuze is erg belangrijk

Ook je kledingkeuze is erg belangrijk bij een hike. Zo heb je je basislaag zoals over kleding, ondergoed en kousen, waarbij je moet nadenken of je onderweg regelmatig moet wassen. Bedenk daarbij dat vooral kousen een langere droogtijd hebben. 

Informeer je altijd goed over welk klimaat en het weer dat je tijdens je hike kan verwachten, en pas je materiaallijst zo nodig aan. Wie in de winter op trektocht wilt gaan, zal andere zaken mee moeten nemen dan voor een wandeling in de zomer. De winter stelt hogere eisen aan je materiaal. Uiteindelijk kan je diverse keuzes maken op basis van diverse criteria zoals kwaliteit, gewicht, budget.

Hoe groot moet je rugzak zijn?

Zoals je hierboven al kon lezen is het belangrijk om de juiste spullen mee te nemen, en dus is een rugzak belangrijk. Een goede tip om je rugzak lichter te maken is te kiezen voor het juiste volume. Met een te grote rugzak neem je automatisch te veel spullen mee. Klinkt logisch. Ga je nooit kamperen, maar overnacht je tijdens je hikes in bijvoorbeeld hutten, dan hoef je veel minder mee te nemen. Vaak is een rugzak van zo’n 20 liter dan voldoende.

Schaf de juiste wandelschoenen aan

Ook goede wandelschoenen stonden bovenaan de lijst van onmisbare items voor het maken van hikes. Het uitzoeken van nieuwe wandelschoenen kan echter nog een hele uitdaging te zijn. De keuze voor een schoen hangt af van jouw voorkeur, het seizoen, het type wandeling en het terrein waarop je gaat lopen. Tegenwoordig zijn er ook zogenaamde trailrunning schoenen. Deze zijn geschikt voor diverse soorten terrein en zijn een stuk lichter dan reguliere wandelschoenen.

Ga je ver van de buitenwereld wandelen, dan heb je vaak geen bereik. Dit zorgt ervoor dat mensen vaak niet goed nadenken over het meenemen van hun telefoon. Echter zul je onderweg vaak foto’s maken met een camera en heb je misschien ook de gps van je gps horloge nodig. Het is dan ook verstandig om een powerbank mee te nemen, zodat je je elektrische apparaten altijd kunt opladen.

0