dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Deze 5 apps moet je hebben wanneer je met de camper op pad gaat

Op weg gaan met de camper is een van de meest flexibele manier van reizen. Zo ben je vrij in de route die je rijd, de bestemmingen die je bezoekt en de locaties waar je verblijft. Dit is niet alleen ideaal voor echte avonturiers, maar ook gezinnen met kleine kinderen, reizen met aan baby of een roadtrip met vrienden. Je bepaalt zelf het tempo, aantal stops, de route en je standplaats voor de nacht.

De gemiddelde Nederlander neemt tijdens een dergelijke vakantie zijn of haar smartphone mee, en laat dit nou perfect zijn voor een campervakantie. Er zijn namelijk tal van handige apps voor camperaars die u kunt gebruiken gedurende uw reis. We bespreken daarom vandaag de top 5 apps voor camperaars.

1. Google Maps

Een van de meest bekende reis apps, maar ook camper apps, is Google Maps. Wereldwijd is Google Maps de meest gebruikte navigatietool die er bestaat. Zo heb je enkel een smartphone en internetverbinding nodig om overal ter wereld je weg te vinden. Maar er is meer! Via Google Maps vind je namelijk ook de actuele verkeersinformatie, openingstijden van bezienswaardigheden en restaurants, vertrektijden van het openbaar vervoer en verschillende wandel/fietsroutes. In een woord ideaal! Nog een voordeel: de app is gratis te downloaden en te gebruiken.

2. Campercontact

Campercontact is wellicht een van de populaire apps voor camperaars die er momenteel beschikbaar is. Met deze handige app vind je campings, camperplaatsen en serviceplaatsen verspreid over 50 landen. Met meer dan 30.000 verschillende locaties is er vrijwel altijd een locatie in de buurt te vinden. Super handig wanneer je om verschillende redenen geen plek vooraf hebt gereserveerd en dit graag per dag wil bekijken.

De app zelf is betaald en kost eenmalig €5,99. Ben je NKC-lid dan kun je deze app zelfs gratis downloaden. Op zoek naar interessante camperroutes? Ook daar kan Campercontact je mee helpen! Voor €9,99 schaf je deze leuke routes aan en zie je ook meteen welke camperplaatsen er langs de weg te vinden zijn. Als je het ons vraagt is dit een van de meest complete camper apps van dit moment.

3. Netflix

Veel jonge gezinnen zijn bekend met het reizen met aan baby. Met name deze allerkleinste zullen tijdens een lange camperrit vermaakt moet worden, en daar heeft u tussen het kaartlezen en op de weg letten niet altijd tijd voor. Op de app vind je verschillende programma’s waar je baby of peuter zich uren mee kan vermaken. Bijkomend voordeel: de app is zowel online als offline beschikbaar. Je hoeft de favoriete programma’s van je kind enkel te downloaden voor vertrek en voíla: een hele rit vol vermaak. Hierdoor word reizen met aan baby net een stukje makkelijker.

4. AroundMe

Het onbekende is spannend, leuk en super interessant. Met een camper ben je vrij om nieuwe routers te rijden en onbekende bestemmingen te bezoeken. Het is dan handig als je in een overzicht kunt zien welke bezienswaardigheden en voorzieningen zich om je heen bevinden. Laat AroundMe daar nou perfect voor zijn.

De app zoomt in op jouw huidige locatie en laat je precies zien welke restaurants, tankstations, hotels, bezienswaardigheden en meer zich om je heen bevinden. De app is gratis te downloaden en volgens ons een van de meest handige apps voor camperaars en reizigers.

5. Vertaal app

We zijn helaas niet allemaal geboren met een talenknobbel, was het maar waar! De gemiddelde Nederlander red zich prima in het Engels en soms in het Duits. Maar gaan we andere landgrenzen over dan wordt het jezelf verstaanbaar maken toch net iets lastiger. De vertaal app is dan je redder in nood. Zet eerst een woord, zinnen of zelfs volledige teksten in de app. Selecteer de brontaal en de taal waarnaar je wil vertellen en binnen enkele seconden geeft de app je de juiste betekenis. Geen ongemakkelijke situaties meer in restaurants, supermarkten of bij de tol poortjes!

Zijn we apps vergeten, of is er een camper app die jij altijd gebruikt? Laat het ons weten in de comments!

0