dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Bingo in Buenos Aires voor iedereen

By Posted on

Het spelletje Bingo kent vrijwel iedereen. De meeste zullen het al snel associëren met een spel dat vooral door ouderen wordt gespeeld die een dag of avondbesteding zoeken voor hun gepensioneerde leveren. In Argentinië, en dan vooral in Buenos Aires, gaat dit echter totaal niet op. Hier staan enorme Bingo Halls waar van jong volwassenen tot mensen op leeftijd hun vertier halen. In de hallen staan tafels waar men in groepen het spel bingo kan spelen. Roken en drinken aan tafel is toegestaan.

Voor wie graag reis inspiratie op doen hierbij een belangrijke travel updates. Ga eens bingo spelen in Buenos Airos. In deze Argentijnse stad is het bekende spelletje enorm populair geworden in de afgelopen 20 jaar. Het spel werd zelfs zo populair dat de zogenaamde bingo halls als paddenstoelen uit de grond groeiden. Het was voor de regering dan ook geen houdbare situatie meer waardoor er een vergunningsstelsel kwam. Toen in 2016 diverse hallen gesloten werden door het ontbreken van de juiste vergunningen kwamen er massale protesten. Honderden mensen gingen de straat op, bang om hun baan en daarmee het inkomen voor de familie te verliezen. Helaas voor hen hield de regering voet bij stuk en werden de hallen gesloten. Ook werden de belastingen op kansspelen verhoogd om mensen er van te weerhouden te gaan gokken.

bingo in buenos aires

Het spel Bingo wordt in Argentinië op vrijwel dezelfde wijze gespeeld als in de rest van de wereld. Spelers kopen één of meerdere kaarten. Op de kaart staan 25 vakken met daarin 24 verschillende en unieke nummers tussen de 1 en 75. Het middelste vak heeft geen nummer. Boven de vakken staan in 5 kolommen de letters BINGO. Onder de B komen de getallen 1 t/m 15, onder de I 16 t/m 30, onder N 31 t/m 45, onder de G 46 t/m 60 en onder de O 61 t/, 75. De spelleider trekt één voor één een bal met daarop een getal. Als de speler het getrokken getal op zijn of haar kaart heeft staan mag deze doorgestreept worden. De eerste speler die alle 24 getalen van de kaart doorgestreept heeft, heeft het spel gewonnen. Vaak zijn er leuke en ludieke prijzen te winnen.

0