dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Backpacken in Taiwan? Wat zijn de leukste bestemmingen en bezienswaardigheden?

3 manieren om te backpacken in Taiwan

Weinig plaatsen in Azië kunnen het opmerkelijke aanbod van culturele diversiteit, verrukkelijke gerechten, prachtige stranden en de dramatische bergachtige landschappen op het kleine eiland Taiwan weerstaan. Het is een feit dat de combinatie van torenhoge bergtoppen, een prachtige kustlijn, ontspannende warmwaterbronnen, zalige tempels, wereldberoemde nachtmarkten en bloeiende steden allemaal samenkomen om backpacken Taiwan de ervaring van je leven maken.

Met een van de vriendelijkste bewoners ter wereld, verwelkomt Taiwan backpackers met open armen. Als je nieuw bent met backpacken in Azië, dan is reizen door Taiwan een geweldige manier om je avonturen als backpacker te beginnen. Taiwan is veilig, proper, goed georganiseerd en gezegend met een van de beste transportsystemen in Azië. Taiwan is misschien niet heel groot, maar het zit boordevol geweldige dingen om te doen met een overvloed aan bezienswaardigheden Taiwan. De bezienswaardigheden van Taiwan, de surfstranden, een adembenemende natuur, hightech stedelijke centra en lekker eten, zullen je zeker bekoren. In deze gids delen we drie manieren voor backpacken in Taiwan, samen met de leukste bestemmingen in Taiwan zal het je helpen om dit fascinerende land te leren kennen. Waar je ook van geniet, je kunt er zeker van zijn dat backpacken Taiwan een echt epische levenservaring zal zijn!

Taipei

Taipei en natuur: 7 dagen backpacken door Taiwan

Om de lijst van leukste bestemmingen in Taiwan te starten, beginnen we met het populaire Taipei. Taipei is het kloppende hart van Taiwan met een diversiteit aan bezienwaardigheden van Taiwan. De hoofdstad biedt je een geweldige tijd. De stad is de thuisbasis van grote industriële sectoren, de internationale luchthaven, de modern-Taiwanese cultuur en een overweldigende keuze aan smakelijke dingen om te eten. Als je eenmaal in de bergen bent, verandert het landschap en wacht je een hele andere wereld. Om nog meer bezienswaardigheden Taiwan te ontdekken, kun je bijvoorbeeld een trekking ondernemen met de bergmeren en Taiwanese bergcultuur als hoogtepunten. Plaatsen zoals de Taroko-kloof geven je het gevoel dat je in een scène uit een film zit. Omdat je in Taipei aankomt, kun je in de hoofdstad accommodatie zoeken en vanaf hier eenvoudig dagtochten maken naar de leukste bestemmingen in Taiwan. Gelukkig voor mensen die backpacken in Taiwan, heeft het land een goede verbinding tussen zijn steden. Maar ongeacht de bestemming, de regels om het beste uit backpacken Taiwan te halen veranderen niet! Probeer dus je avontuur niet te overladen met bezienswaardigheden Taiwan!

Taroko

Met de klok mee reizen door Taiwan in 14 dagen

Als je backpacken door Taiwan overweegt, kun je dankzij het geweldige treinsysteem overal geraken als je wilt. Vanwege de geografie van Taiwan volgen de hoofdwegen en treinlijnen de kust. Je kunt kiezen voor een route met de klok mee of tegen de klok in, maar met de klok mee is de beste optie om te backpacken door Taiwan. Toch raden we aan om het zeven dagen backpacken in Taiwan vooral te richten op de oostkust. Dit gebied is onmiskenbaar mooier, minder industrieel en over het algemeen meer backpack vriendelijker. De bergen ingaan is ook nooit zo moeilijk als je klaar bent om van de belangrijkste kustwegen te komen.

Yilan County
Monkey Cave waterfall Jiaoxi

Begin je reis in Taipei voordat je naar Yilan County en Jiaoxi gaat. Hier kun je je tegoed doen aan geweldig eten, warmwaterbronnen, surfen en fantastische wandelingen. Na een paar dagen verkennen in Yilan, ga je zuidwaarts naar Hualien en de Taroko-kloof. Als je van plan bent om te kamperen in Taiwan, is de Taroko-kloof een ideale locatie om dat te realiseren. Het reizen door Taiwan gaat verder met kuststops op Taitung, Green Island en Kenting, voordat je in noordelijke richting naar Kaohsiung verder reist. Je kunt je reis terug in Taipei beëindigen na een paar nachten in Tainan te hebben doorgebracht.

Taitun Beach

Alle bezienwaardigheden van Taiwan zien in 30 dagen

Het is mogelijk om de volledige lengte van Taiwan in één dag af te leggen. Dat gezegd hebbende, als backpacker zou je er niks aan hebben om in zo’n korte tijd te reizen door Taiwan. Met een reisschema van een maand kun je flexibel reizen door Taiwan en je vestigen op de plek die je leuk vindt. Verdeel je tijd tussen de kust en de bergen, zodat je een evenwicht tussen het beste van beide werelden kunt ontdekken.

Kenting National Park

Maak kennis met de bezienwaardigheden van Taiwan zoals de prachtige nationale parken Taroko, Kenting, Yangmingshan, Yushan en Shei-Pa. Kampeer ook zoveel als je kunt! Ontdek geheime warmwaterbronnen en verken kleine inheemse dorpjes. Neem de tijd en absorbeer echt waar backpacken Taiwan om draait. Als je op het einde van het backpacken in Taiwan jezelf een week of zo geeft om de westkust te verkennen, dan heb je met succes de overgrote meerderheid van de bezienwaardigheden van Taiwan gezien.

Yangmingshan National Park
0