dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

5 tips als je alleen reist

Een van de grootste zorgen voor de meeste solo reizigers is veiligheid. Ben ik in mijn eentje veilig? Hoe kan ik mijn vrienden en familie ervan overtuigen dat het goed komt?

Het goede nieuws is: ja, je kunt veilig alleen reizen. Het is makkelijker dan je denkt omdat je al over de vaardigheden beschikt die je nodig hebt… dezelfde methoden die je gebruikt om thuis veilig te blijven, zijn ook relevant in het buitenland.

De meeste mensen zijn bang voordat ze aan hun eerste solo-avontuur beginnen. Het is gemakkelijk om nerveus te zijn voordat je ergens anders heen gaat. Er zijn veel onbekende factoren die je keer op keer in je hoofd zult nalopen. Maar het zit allemaal in je hoofd. Je brein creëert worst case scenario’s die waarschijnlijk niet zullen gebeuren. Het volgen van een paar eenvoudige regels is eigenlijk voldoende om veilig op weg te gaan. In deze blog behandelen we er vijf!

Vertrouw op je gevoel

Er valt veel te zeggen over de kracht van intuïtie. Als iets of iemand je een ongemakkelijk gevoel geeft, is het geen schande om weg te lopen of nee te zeggen. Als je gevoel je vertelt dat iets niet goed voelt, luister er dan naar. Dit gevoel wordt in de loop van de tijd natuurlijk sterker als solo reiziger. Zo kunnen er momenten zijn dat je ’s avonds laat een lift krijgt aangeboden. Als het dan voelt dat er iets niet klopt, zeg dan gewoon nee. Het is verbazingwekkend hoeveel luisteren naar dat stemmetje in je achterhoofd je in de goede richting kan sturen.

Wees niet bang om nee te zeggen

Wees niet bang dat je mensen teleurstelt door op alles ja te zeggen. Je soloreis gaat over jou en niemand anders. Soms is in bars en hostels de groepsmentaliteit om te blijven drinken en de druk om weer een rondje shots te nemen aanwezig, zeker als je op reis bent. Te dronken worden kan tot ernstige problemen leiden. Houd het bij maximaal een paar drankjes als je alleen bent. Het kan gemakkelijk gebeuren, vooral met andere feestgangers. 

tips als je alleen reist

Neem een dummy portemonnee en een fluitje mee

Om je belangrijkste waardevolle spullen veilig te bewaren, raden sommigen aan om een ​​nep portemonnee te gebruiken. Dit is een portemonnee die een aantal geannuleerde creditcards en een beetje contant geld bevat. Het is genoeg om een ​​potentiële dief te laten denken dat hij iets waardevols krijgt terwijl je je echte waardevolle spullen goed verborgen houdt, zoals onder de binnenzool van je schoen.

Een ander belangrijk hulpmiddel is iets dat geluid maakt. Een fluitje kan je van pas gekomen, al is het maar om hondsdolle apen in Indonesië af te weren. Het laat zien dat je nooit weet hoe nuttig zoiets kleins kan zijn.

Win advies in van de lokale bevolking

Maak optimaal gebruik van de online beschikbare platforms om te begrijpen waar je op moet letten in het gebied waar je naartoe reist, vooral als het de eerste keer is dat je alleen in het gebied reist. Facebook, Couchsurfing, Meetup.com, The Nomadic Network: er zijn talloze online communities waar je lid van kunt worden om goede info te krijgen. Het stellen van veiligheidsvragen op deze platforms kan betrouwbaarder zijn dan sommige websites met reisinformatie, omdat ze veel actueler zijn, hoewel het geen kwaad kan om veelvoorkomende oplichting en gevaren op de bestemming daar te onderzoeken.

Vraag medewerkers van het hotel of pension op welke oplichting je moet letten. Ontdek niet alleen wat je tijdens jouw bezoek moet zien, maar ook welke gebieden je moet vermijden. Niemand weet dit beter dan de mensen die er het hele jaar door wonen. Ten slotte is een gerenommeerde wandeltocht aan het begin van je reis in een nieuwe stad niet alleen een geweldige manier om een ​​goede introductie tot het gebied te krijgen, maar ook een gelegenheid om vragen te stellen en meer veiligheidstips te krijgen van lokale mensen.

5 tips als je alleen reist

Kleed je op de juiste manier

Kleed je als een local om minder op te vallen. Door op te vallen, riskeer je meer dan alleen vervelende gesprekken. Het is een trieste realiteit, maar in sommige landen kunnen vrouwen zich niet kleden zoals ze willen en moeten ze zich bedekken. In traditioneel moslimlanden is het dragen van korte broeken en tanktops bijvoorbeeld niet aan te raden en kan dit als aanstootgevend worden ervaren. Het is het beste om op zijn minst de schouders en knieën te bedekken. Doe wat onderzoek naar wat geschikt is om te dragen voordat je gaat inpakken.

Dat lijkt voor de hand liggend, maar het is nog steeds maar al te gewoon om topless meisjes te zien op de stranden in Thailand, of super korte shorts en crop tops in Maleisië en Indonesië. Om gerespecteerd te worden, is het belangrijk om de gewoonten van de lokale bevolking te respecteren.

0