dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wat zijn de beste musea om te bezoeken in Parijs?

By Posted on

Reizen naar Parijs is altijd een goed idee. Deze prachtige stad heeft veel te bieden, van historische bezienswaardigheden tot moderne winkels en restaurants. Parijs is ook de thuisbasis van veel beroemde musea, zoals het Louvre en het Musée d’Orsay. Hier volgt een lijst van de beste musea in Parijs, zodat je een beter idee krijgt waar je moet zijn als je graag een kunstzinnige en historische reis in de hoofdstad wilt meemaken! 

Het Louvre

Le musée du Louvre is zonder twijfel het meest bekende museum in Parijs. Dit enorme gebouw herbergt een indrukwekkende verzameling kunstwerken, waarvan de Mona Lisa van Leonardo da Vinci misschien wel de bekendste is.

Musée d’Orsay 

Het Musée d’Orsay is beroemd om zijn collectie impressionistische kunst, waaronder schilderijen van Vincent van Gogh, Claude Monet en Edgar Degas. Het museum is een genot voor liefhebbers van impressionisme. Het gebouw alleen al is een bezoek waard!

Giverny

Wil je nog meer weten over de Franse impressionisten? Dan is het Musée d’Impressionnisme Giverny waarschijnlijk iets voor jou. Dit museum herbergt een mooie verzameling werken van onder andere Claude Monet, Camille Pissarro en Pierre-Auguste Renoir.

Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is vooral bekend om zijn moderne architectuur, maar het museum herbergt ook een interessante collectie moderne kunstwerken.

Musée National Picasso-Paris

Het Musée National Picasso-Paris is natuurlijk gewijd aan de waanzinnige kunstwerken van Pablo Picasso en herbergt een van de grootste collecties Picasso’s ter wereld.

Musée Rodin 

In het Musée Rodin je vind je onder andere beeldhouwwerken van Auguste Rodin en is gevestigd in een prachtige tuin.

Palais de Tokyo

Het Palais de Tokyo is een modern museum in Parijs met een interessante collectie hedendaagse kunst. Dit is een gebouw gewijd aan moderne en hedendaagse kunst.

Musée du Cinéma

Voor wie tenslotte geïnteresseerd is in cinema, is het Musée du Cinéma zeker een aanrader. Dit museum biedt tentoonstellingen over het Franse filmlandschap en vertoningen van Franse films. 

Op zoek naar een hotel Parijs? Ga naar WegwijsnaarParijs.nl en maak kennis met de leukste wijken en hotels in Parijs voor een onvergetelijke stedentrip! 

Als je liever geschiedkundige plekken bezoekt, moet je zeker eens langsgaan bij het Musée de l’Armée. Dit museum is gevestigd in het Invalides-gebouw en herbergt een prachtige verzameling oorlogswapens, uniformen en militaire trofeeën.

Het Musée de Cluny is een andere plek die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Hier kunt u antieke artefacten en meerder eeuwen oude kunstwerken bewonderen. 

Kortom, Parijs biedt talloze musea waar je tips voor startende ondernemers kunt bezoeken. Er is voor ieder wat wils en je kunt er mooie schatten van kunst ontdekken die dateren uit verschillende periodes in de geschiedenis. Laat je verrassen door de magische wereld van Parijs!

0