dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Tips voor als je als groep op vakantie gaat

By Posted on

Of het nu gaat om een skivakantie met het gezin of een kerstvakantie met enkele bevriende echtparen, je wil dat jouw groepsvakantie er een wordt om nooit te vergeten. Maar met al het gedoe dat gepaard gaat met het plannen van een vakantie met een groep mensen, het uitwerken van de logistiek en het boeken voor meerdere mensen tegelijk, zou het je kunnen worden vergeven dat je je groepsaccommodatie opgeeft voordat je zelfs maar begint.

Om je op het goede spoor te zetten en je niet helemaal overweldigd te laten voelen bij het plannen van een dergelijke vakantie, hebben we enkele tips en adviezen verzameld om je te helpen bij het plannen (en genieten) van je groepsvakantie.

Bedenk wat voor soort groepsvakantie je wilt

Wat voor soort reis plan je voor jouw groep? Als het een vrijgezellenfeest is, onthoud dan dat gasten elkaar misschien niet allemaal kennen, dus plan activiteiten die de groep aan het praten krijgen.

Als je het rustig aan wilt doen, is een vakantie in een villa in de zon wellicht iets voor jullie. Klaar om een stad over te nemen? Een centraal gelegen boetiekhotel is misschien een verstandige keuze dan. En als het een sportieve vakantie is, zoals een fietstocht, moet je op de hoogte zijn van de route, de bestemming en het vervoer. Welke groepsreis je ook kiest, denk goed na met wie je gaat, de dynamiek van de groep en ieders redenen om weg te gaan. Dit zet de toon voor de rest. Willen jullie de natuur in, maar is er maar een beperkt budget? Kijk dan eens naar het huren van een last minute vakantiehuis.

Spreek data en budget af

Een bepaald tijdsbestek afspreken kan lastig zijn, vooral met grote groepen. Over het algemeen wil je je data zo ver mogelijk van tevoren kiezen om jezelf de beste kans te geven dat iedereen beschikbaar is en dat er beschikbaarheid zal zijn als het gaat om het zoeken naar opties.

Ga je een hele week of alleen het weekend? Indien het laatste, hoeveel dagen neemt iedereen vrij van het werk en werken de vluchttijden in jullie voordeel? Benut de kracht van technologie en overweeg om een app zoals datumprikker.nl te gebruiken om je groep bij elkaar te brengen en de boel te organiseren. Zo zijn er apps waar je als groep kunt stemmen op zaken als beschikbaarheidsdata, budget, bestemming en type accommodatie.

Je kunt zelfs anoniem stemmen inschakelen en je kunt eenvoudig ieders paspoortgegevens en wensen verzamelen, zodat je alles overzichtelijk hebt.

0