dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

In de herfstvakantie naar de Algarve; handige tips

By Posted on

Veel mensen zoeken in de herfstvakantie graag nog eens de zon op voordat de winter van start gaat. De Algarve is hiervoor de ideale plek. Deze regio bevindt zich in het zuiden van Portugal en biedt een perfecte combinatie aan zonnig weer, prachtige stranden en heerlijk eten. Met onderstaande tips wordt jou trip naar de Algarve een droomvakantie.

Bereid je reis goed voor

De herfstvakantie is volgens velen de beste periode om de Algarve te bezoeken, omdat de drukte van het zomerseizoen voorbij is. De prijzen van hotels en restaurants gaan fors naar beneden, zelfs vluchten zijn rond deze tijd goedkoper. Toch bereid je een reis best goed voor, om met een gerust hart te kunnen vertrekken. Kom je met de auto? De grotere vliegvelden zoals Rotterdam en Eindhoven hebben Park & Fly beschikbaar zodat het zoeken naar de juiste parking airport geen probleem meer hoeft te zijn. Je kan het beste minstens 2 uur voor het opstijgen op het vliegveld aanwezig zijn.

Stem je activiteiten af op het weer

Tijdens de herfstmaanden is het in de Algarve nog steeds stralend weer. Zo kan je genieten van zon en temperaturen tot 25 graden. De zee is al wat kouder, dus zwemmen is niet aangeraden, maar veel mensen springen ook in de herfst nog op het surfboard. Omdat er minder toeristen zijn, kan je perfect van het strand genieten. Ook wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Algarve, waar veel mooie routes te vinden zijn. Omdat het niet meer zo snikheet is, zijn dagtochten aangenamer om te ondernemen in de herfstvakantie dan in de zomer.

Geniet van de natuur in de herfst

Er is niets mooier dan de herfstkleuren aanschouwen in het prachtige Portugal. Ondanks de tropische temperaturen, kan je ook in de Algarve genieten van het verkleuren van de bladeren. Tegelijkertijd is er nog steeds veel groen. Bovendien staat deze streek bekend om zijn grote druiventeelt. Deze druiven worden in de herfst geoogst, waarbij toeristen zeker een bezoek aan de wijngaard niet moeten overslaan. Dit heuvelachtige landschap is een van de mooiste ter wereld. Natuurlijk kan je dan ook meteen van de wijn van de afgelopen jaren proeven!

Eet de smaken van het seizoen

Als je aan Portugal denkt, denk je aan lekker eten. Ook in de Algarve kan je genieten van typische gerechten. Er worden daar vooral vis en zeevruchten gegeten, met rijst of pasta. Olijven en kaas komen ook in zowel elk gerecht terug. Tijdens de herfstvakantie, kan je in de Algarve genieten van verse zeebaars en pijlinktvis. Deze twee zijn dan in het seizoen.

0