dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Dit mag je niet missen op Corfu, Griekenland

By Posted on

Corfu is sinds de jaren 70 een van de populairste eilanden van Griekenland. Griekenland kent verschillende eilandengroepen zoals de Cycladen en de Ionische eilandengroep. Corfu is gelegen in de Ionische eilandengroep in het westen van Griekenland, heeft prachtige witte zandstranden, gemakkelijke verbindingen met Italië en Albanië, prachtige bergen en een wild, waanzinnig nachtleven. Hoewel het er in de zomer druk is, vooral met jonge backpackers, zijn er nog steeds veel rustige plekken om te verblijven en te zien op het eiland. Corfu is een stuk relaxter dan de andere eilanden in de Middellandse Zee, en er is hier een geweldige mix van culturen te vinden. In deze blog kijken we naar alle mooie plaatsen op Corfu die je niet mag missen!

Ga naar de stranden

Er zijn geweldige stranden over het hele eiland, waarbij elk strand iets anders te bieden heeft. De westkust van Corfu herbergt een lange strook zandstranden, de oostkant heeft rustiger water en de noordelijke stranden zijn voornamelijk kiezelstranden. Sidari heeft de meest zandstranden, terwijl de diepe, kalme wateren rond Paleokastritsa ideaal zijn om te waterskiën, varen en parasailen. Agios Georgios is heerlijk om te duiken.

Paleokastritsa

Deze ontspannende badplaats ligt op slechts 23 kilometer van Corfu-stad en heeft rustige stranden en helder turquoise water dat perfect is om te zwemmen en te snorkelen. Je kunt de nabijgelegen grotten bezoeken en naar het 13e-eeuwse Theotokos-klooster wandelen voor een uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Sluit de dag ontspannen af ​​in de Griekse taverna’s die verse zeevruchten serveren.

Ontdek Kassiopi

Kassiopi is een klein vissersdorpje aan de noordkust van Corfu dat veel rustiger is dan Corfu-stad (de belangrijkste stad op het eiland). Vanaf hier kun je wandelen tussen de ruïnes van het Byzantijnse kasteel Kassiopi, luieren op het strand of ontspannen op het stadsplein. Je kunt er ook een boottocht maken langs de kustlijn om te duiken, snorkelen, zwemmen of gewoon te lunchen op een afgelegen strand. ‘S Avonds kun je er heerlijk dineren en drinken in een van de traditionele restaurants langs de pittoreske waterkant.

Bezoek de kerk van Sint Spyridon

Deze 16e-eeuwse Grieks-orthodoxe kerk in het midden van de oude binnenstad van Corfu staat vol met fresco’s en kunstwerken. Je kunt het niet missen, want de klokkentoren is de hoogste van de Ionische eilanden. De kerk bevat de overblijfselen van de patroonheilige van het eiland, Spyridon, een herder uit de 4e eeuw die het eiland zou beschermen tegen alle kwalen, inclusief de Ottomanen en zelfs de pest. De zilveren kist met zijn stoffelijk overschot wordt tijdens speciale evenementen door de stad gedragen.

Ontdek Achilleion

Keizerin Elisabeth van Oostenrijk bouwde dit paleis in 1890 als een zomerverblijf na de tragische dood van haar enige zoon. Het is ontworpen in de stijl van het oude paleis van Phaeacia, een regio in de Griekse mythologie, en er zijn overal schilderijen en sculpturen van Griekse goden en godinnen te vinden. De mythische held Achilles is de centrale figuur en een sculptuur van de stervende Achilles is het middelpunt van de tuinen. Het paleis is gelegen in Gastouri, een stad op slechts 10 kilometer van Corfu-stad. 

Corfu-stad

De oorsprong van Corfu-stad gaat terug tot de 8e eeuw voor Christus, toen de stad een belangrijk commercieel centrum was voor de Feniciërs. Vroeger heette het Paleopolis en je kunt enkele van de originele ruïnes zien tegenover het Mon Repos-paleis. Corfu stond tussen de 14e en 18e eeuw onder Venetiaanse heerschappij, dus er is ook veel Venetiaanse architectuur in de stad, zoals pastelkleurige gebouwen, ijzeren hekken, geplaveide straten en houten luiken. Het is een leuke plek om rond te slenteren en je te verdiepen in de geschiedenis van deze plek

0