dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

3 slimme tips voor het voorbereiden van jouw ultieme fietsvakantie

By Posted on

Momenteel zitten we weer middenin de lockdown. Corona laat ons nog niet toe om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Dat is natuurlijk ontzettend balen. Maar daardoor hebben we wel meer tijd om ons goed voor te bereiden op de volgende reis of vakantie. Wordt het een backpackreis naar Thailand, ga je voor de prachtige kustlijn van Costa Rica of dompel je jezelf helemaal onder in het culturele Peru? Ook dichterbij huis heb je prachtige plekken die je kunt ontdekken. Wat het ook wordt, het zijn allemaal uitstekende keuzes. Wat wel opvallend is, is de stijgende populariteit van fietsvakanties. Steeds meer mensen trekken er met hun tweewieler op uit om zo helemaal back-to-nature te gaan. Spullen achterop en je benen lekker het werk laten doen. Niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond! Een fietsvakantie is vaak onvergetelijk, omdat je allemaal situaties meemaakt die je in een auto, bus, trein of vliegtuig nooit zal ervaren. In deze blog geven we jou 3 slimme tips voor het voorbereiden van jouw ultieme fietsvakantie! 

Zorg voor het slim meenemen van jouw bagage

Op fietsvakantie is het belangrijk dat je niet teveel meeneemt. Voor ieder extra kledingstuk dat je meeneemt, moeten je benen ook een extra krachtinspanning leveren. Daarom is het belangrijk jouw bagage licht en slim in te pakken. Probeer zoveel mogelijk lichtgewicht spullen mee te nemen. En pak in laagjes. Zo kun je jouw dikke trui beter weglaten, omdat deze veel ruimte en gewicht meeneemt. In plaats daarvan kun je ervoor kiezen om een thermoshirt en shirt in te pakken. Het is kost én minder ruimte, én het is net zo warm. Probeer je bagage ook gestroomlijnd op de fiets te pakken. Je trapt daardoor minder zwaar, want er is minder weerstand. Ideaal toch?! 

Download een goede kaarten app

Wanneer je eenmaal op de fiets zit, kom je ongetwijfeld ook op plekken waar jouw telefoon geen bereik heeft. En als dat nu net bij dat ene belangrijk kruispunt is, is het wel handig om te weten welke weg jij moet inslaan. Download dus van tevoren een goede offline kaartenapp, waardoor jij nooit voor verrassingen komt te staan. Niet alleen laat het jou altijd de goede kant op fietsen, ook weet je zo precies waar je een lekkere snack, een warme bak koffie of een heerlijk koud drankje kunt halen. Een geschikte app is bijvoorbeeld Maps.me. 

Sluit een fietsverzekering af

Stel je voor. Na een uitputtende rit is het tijd voor een welverdiende pauze. Je stapt dat leuke restaurantje in, geniet van de lekkere lunch en het verkoelende drankje en loopt weer terug naar buiten. Maar dan zie je je trouwe tweewieler nergens meer staan. Huh, je had hem toch op slot gezet? Je fiets is gestolen.. Wat een pech. Je hebt ook geen fietsverzekering afgesloten, dus de schade mag je ook nog eens zelf gaan betalen. Om dit scenario geen werkelijkheid te laten worden, is het afsluiten van een fietsverzekering een slim plan. Vaak betaal je maar een paar euro in de maand die jou al beschermen tegen schade en diefstal. Verschillende verzekeringen bieden een fietsverzekering aan. Wil je jouw elektrische fiets verzekeren? Dan is InShared daar de juiste partij voor!

0