dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Op vakantie naar Nigeria

By Posted on

Een geweldige reputatie heeft het land Nigeria niet. Door jarenlange corruptie, veel oorlogen en de Boko Haram herkennen mensen in Nigeria niet vaak een vakantieland. Toch kan het dat wel zijn. Nigeria biedt een ontzettende veelzijdigheid aan culturen en etnische groepen wat het juist een interessant land maakt om op vakantie te gaan. In deze tekst gaan we kijken naar wat Nigeria als vakantiebestemming zo bijzonder maakt

Nigeria

De officiële hoofdstad van Nigeria is Abuja, maar deze stad kenmerkt zich juist door armoede. Dit is de reden dat Lagos nog wordt gezien als een soort tweede hoofdstad. Voor de toerist die drukte waardeert is Lagos dan ook een goede keuze. De bruisende hoofdstad biedt alles je kan verwachten van een hoofdstad zoals verschillende soorten musea. Ook een aanrader wanneer u op reis door Nigeria bent.

Andere tips

Naast het bezoeken van de hoofdstad van Nigeria zijn er nog meer bezienswaardigheden die je gezien moet hebben wanneer je op reis door Nigeria gaat. Een daarvan is het heilige bos van Osun-Oshogbo. De Yoruba stam eert hier Osun, de god van de vruchtbaarheid. Dit zorgt voor een prachtig bos met beelden en ook wilde dieren. De naastgelegen stad Oshogbo kan als uitvalbasis dienen wanneer je het heilige bos wil bezoeken.

De oudste stad van West-Afrika is Kano en ook dit is zeker een stad die je niet mag missen bij Nigeria als vakantiebestemming. Wanneer je reist naar Kano waan je je even helemaal terug in de tijd. Vroeger was de stad een belangrijke stop op de handelsroute van de Sahara. Maak kennis met cultuur en gebruiken van Nigeria met een tripje naar Kano. Een echte aanrader voor jouw vakantie naar Nigeria dus.

op reis door Nigeria

Een laatste tip is het nationale park Yankari. Wanneer je echte wildlife wil spotten dan ben je hier aan het juiste adres voor jouw vakantie naar Nigeria. Olifanten, nijlpaarden, maar ook leeuwen laten zich regelmatig zien in het nationale park. Wanneer je hier heen gaat is het handig om een gids mee te nemen. De dichtbijzijndste stad is Bauchi.

Tot slot

Ondanks de negatieve berichten is een vakantie naar Nigeria dus zeker een aanrader

0