dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Hier moet je aan denken als je met een camper Australië gaat ontdekken

By Posted on

Altijd al gedroomd van een camper huren in Australië? Zin in avontuur en ben je bereid om een paar uurtjes achter het stuur te zitten? Nou ja, iets meer dan een paar uurtjes, Australië is enorm en het land ontdekken met een camper is een van de mooiste reizen die je kunt maken. Je moet echter wel met een aantal zaken rekening houden. Geen nood, wij helpen je daarbij. Trouwens, veel van de zaken die we noemen, gelden ook als je het idee hebt voor een camper huren in Nieuw Zeeland!

Vakantieparken

Australië is het perfecte land om met een camper te ontdekken, want het heeft veel geweldige vakantieparken, zoals ze lokaal vaak worden genoemd, oftewel campings, in bijna elke stad. Een roadtrip door Australië is waarschijnlijk de beste manier om het land down under te zien, vooral als je meer wilt zien dan alleen de grote steden en het echte Australië wilt leren kennen.

Fijne infrastructuur

Rijden door Australië is een makkie. De wegen in grote steden zijn goed aangegeven en Australië is vergelijkbaar met de meeste landen wat betreft verkeersregels en bewegwijzering. Realiseer je dat elke Australische staat zijn eigen verkeersregels heeft. Aangezien 85% van de Australische bevolking zich binnen 50 kilometer van de kust bevindt zijn er veel plaatsen om te verblijven, te eten en vooral om bij te tanken tijdens jouw reis.

De outback vereist een goede voorbereiding

Als je eenmaal in de Outback bent, zijn de zaken wat anders, dus je moet ervoor zorgen dat je wat extra benzine bij je hebt of een goede schatting hebben van hoe ver je camper kan komen op een tank en dit goed in de gaten houden. Gelukkig staan ​​er meestal bordjes die aangeven hoe ver het volgende beschikbare tankstation is. Je wil namelijk niet vast komen te zitten zonder brandstof in de Outback.

Als je brandstof opraakt, of als je camper in de Outback kapot gaat, blijf dan bij je voertuig en wacht tot het volgende voertuig voorbij komt. De zinderende hitte is je grootste gevaar, dus blijf gehydrateerd. Het kan uren duren, maar uiteindelijk komt er iemand langs die je kan helpen. Het is ook belangrijk om te beseffen dat kleinere steden die slechts één tankstation hebben, al om 16.00 uur kunnen sluiten. 

Van alle gemakken voorzien

Hoewel de kosten van sommige Australische camperparken een beetje prijzig kunnen zijn, zijn veel campings volledig uitgerust met zwembaden, meerdere douches en toiletten, enorme kookruimtes compleet met barbecues en zelfs speciale tv-ruimtes. Sommige hebben zelfs trampolines en minigolf voor de kinderen.

Logeren op een camping is een zeer welkome aanvulling op de camper, die je extra ruimte geeft om rond te hangen. Een van de grootste campingbedrijven in Australië, met 180 campings verspreid over het land, is Big4 Holiday Parks. Ze behoren tot de duurste van de Australische campings, maar ze hebben ook vaak de beste voorzieningen.

Een goede planning maken

Heb je jouw Australische camper al online gevonden? Het enige dat je nu hoeft te doen, is een route kiezen en een tijdschema maken. Ga je de Great Ocean Road in het zuiden langs Melbourne rijden en genieten van prachtige stranden en vuurtorens? Droom je van krokodillen en ongerepte canyons? Misschien is het rijden van Darwin naar Katherine Gorge dan de reis voor jou?

Voor ieder wat wils

Wilt je dat jouw omgeving wat minder druk is? Wat dacht je van een rustig avontuur in de wildernis aan de westkust van West-Australië? Nog steeds te druk? Wat dacht je van een bezoek aan het Red Centre en de uitgestrekte open ruimtes van de outback van Australië terwijl je iconische sites zoals Uluru en de Devils ‘Marbles met de camper bezoekt? Te afgelegen voor jou? Wat dacht je van regenwouden, het Great Barrier Reef en prachtige stukken strand in het tropische Noord-Queensland?

Kortom: in Australië is genoeg te zien en met een camper geniet je daar dubbel van!

0